belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Wat te doen in Barcelona met kinderen?

Barcelona is de tweede grootste stad van Spanje en ligt aan de kust van het noordoosten van het land. De stad heeft een indrukwekkende mediterrane charme met een veelzijdige cultuur en architectuur. Barcelona is zo populair omdat het een stad is met veel te bieden. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden, zoals de Sagrada Família, de gotische kathedraal en het Parc Güell. Er zijn veel restaurants, bars en nachtclubs om te verkennen. Je hebt hier ook tal van musea en galerijen die een brede selectie van kunst, cultuur en geschiedenis bieden. In deze blog vind je handige tips voor wanneer je de stad met kinderen bezoekt.

Wat is leuk om te doen met kinderen in Barca?

  1. Bezoek en beklim de Sagrada Familia, de zeer oude nog immer niet afgebouwde basiliek, die lijkt op het grootste zandkasteel ter wereld
  2. Castell de Montjuic: kasteel uit 1640 met prachtige uitzichten
  3. Mirador Del Colon, voor een kopje koffie met fantastisch uitzicht en vertel je kinderen de geschiedenis van Columbus.
  4. Tibidabo, pak Tramvia blau (blauwe trammetje) en neem vervolgens de kabelbaan naar boven, alleen dat is al een uitje waard. Je kan er wat drinken of het amusementenpark bezoeken.
  5. Ontdek het bijzonder park van Gaudi: park Guell
  6. Bezoek het olympische stadion
  7. Kinderen houden vaak wel van moderne kunst: Picasso Museum of Museum Miró hebben bijzondere kunststukken die gewoon leuk zijn om samen te bekijken.
  8. Bezoek de magische fonteinen tussen Plaza Espanya en Palau Nacional na zonsondergang: een spectaculair schouwspel.
  9. Bezoek Camp Nou, vergaap je aan alle bekers en de grootsheid van het stadion en als je geluk hebt, kun je ook nog een voetbalwedstrijd meemaken als hoogtepunt.
  10. Bubble parc, voor kids een ware belevenis. Hier kunnen ze lekker springen en rollen in een opblaasbare bal

Bonustip: bezoek het strand met de kids

Een van de eerste dingen die je kunt doen in Barcelona is lekker naar het strand gaan. Je hebt hier veel fijne stranden, hieronder vind je een aantal suggesties.

  • San Sebastia Beach en Barceloneta Beach,
  • Bogatell Beach,
  • Mar Bella Beach,
  • Nova Mar Bella Beach,
  • LLevant Beach

Beste bezoektijd?
Barcelona kan je het hele jaar bezoeken, maar persoonlijk vinden we juli en augustus minder geschikt. Dan is het erg warm en zijn veel Spanjaarden de stad uit waardoor veel kleine, typische Spaanse winkeltjes gesloten zijn.

Waar te overnachten in Barcelona?

Rondom Barcelona vind je veel toffe vakantiehuisjes. Via websites als Belvilla of Elizawashere kan je heel fijne huizen vinden. Ook net buiten de stad als dat je voorkeur heeft. Je kunt dan de drukte van de stad opzoeken, maar je kunt ook heerlijk genieten van een boekje aan het zwembad. Verblijf je liever in de stad? Dan vind je hieronder een aantal tips van fijne hotels:

  1. Hotel Arts Barcelona
  2. Hotel W Barcelona
  3. Hotel Meliá Barcelona Sarriá
  4. Hotel Ohla Barcelona
  5. NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón
  6. Hotel Pulitzer Barcelona
  7. Hotel SB Diagonal Zero Barcelona
  8. Hotel Barceló Raval
  9. Hotel Hesperia Tower
  10. Hotel Majestic Barcelona

Plaats een reactie