belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Sevilla met kids: 10 x zien en doen

Als je het echte Spanje wilt zien dan moet je naar Sevilla. Nog meer dan in Madrid en Barcelona dompel je hier echt onder in het oude Spanje van siësta’s, flamenco, sinaasappelbomen en tapas. En Sevilla is ook nog eens een hele gave stad om met je kinderen te bezoeken. Het is net wat kleinschaliger en minder druk dan bijvoorbeeld Madrid of Barcelona.

1. Oude gebouwen, monumenten en kerken

Sevilla wordt door velen een ‘openluchtmuseum’ genoemd, en staat vol met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen, overblijfselen van vele verschillende culturen. De kathedraal van Sevilla en het Alcazar staan sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. Kathedraal Maria de la Sede

De kathedraal Maria de la Sede is het grootste kerkgebouw van Europa na de Sint-Pieter in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen en de grootste gotische kathedraal ter wereld. Het symbool van de stad, de ‘Giralda’, maakt er deel van uit. Deze 96 meter hoge klokkentoren was oorspronkelijk een Moorse minaret, ooit de hoogste ter wereld. Volgens de legende mogen er in Sevilla geen hogere gebouwen gebouwd worden.

3. Alcazar

Een ander boegbeeld van Sevilla is het 14e-eeuwse paleis Alcazar, een belangrijk voorbeeld van Mudajar-architectuur. Daarnaast zijn er nog verschillende leuke musea, zoals het Museo Arqueologico, met Museo de Bellas Artes met belangrijke werken van kunstenaars uit Sevilla en het Archivo de Indias, waarin de geschiedenis van ontdekking van Amerika wordt tentoongespreid.

4. Plaza de Espana

Het mooiste plein is het beroemde ‘Plaza de Espana’, net buiten het historisch centrum, dat in 1929 werd aangelegd. Op het plein vindt men tweeënvijftig frescos, die beschilderd zijn met typische afbeeldingen van de 52 Spaanse provincies. Sevilla was in 1992 ook nog gaststad van de Wereld Expo.

5. De stad verkennen met fiets of paardenkoets

De leukste manier om met kinderen de stad te verkennen is met een fiets of met één van de veelvuldige aanwezige paardenkoetsjes. Daarnaast is zeker de wijk Santa Cruz perfect lopend te verkennen en mocht je even willen bijkomen, dan zijn er overal terrasjes. Een andere leuke vorm van vervoer in Sevilla is met een boot over de Guadalquivir.

6. Stierenvechten

Mocht je een fan zijn van stierenvechten, dan moet je zekere het Plaza de Toros de Maestranza niet worden vergeten. Deze arena die plaats biedt aan 12.500 mensen is uit de 18e eeuw en is zonder twijfel de mooiste van Spanje. Ook kinderen zijn meestal onder de indruk van de helder witte muren, de bloedrode hekken en de grote zandoppervlakte. Mocht u op een zondag in mei tm september in Sevilla zijn, dan is het mogelijk om een Stierengevecht mee te maken. Meestal kun je op de dag zelf nog wel kaartjes kopen aan de taquilas bij de Plaza de Toros. Leg wel van te voren goed uit aan je kinderen wat er gaat gebeuren, want het gaat er meestal bloederig aan toe. De Plaza bevindt zich midden in het oude centrum van El Arenal, dicht bij de rivier.

7. Isla Magica

Natuurlijk zullen kinderen Isla Magica leuk vinden. Het is een thema park dat in 1997 geopend is net aan de westkant van het centrum van Sevilla. Het park verbeeldt de reizen en de avonturen van de ontdekkingsreizigers die in de 16e eeuw uit Sevilla vertrokken in hun boten op zoek naar nieuwe werelden. Het park is ingedeeld in 8 zones, die delen van een ontdekkingsreis voorstellen. De Jaguarachtbaan, die een snelheid van 85km per uur haalt is het spannendst, maar ook de Anaconda waterbaan en de Orinoco bootjes spreken tot de verbeelding. Ook zijn er voldoende attracties voor de kleine kinderen en zijn er verschillende optredens en voorstellingen. Het park is geopend van April tm Oktober, kijk voor meer info en openingstijden op: www.islamagica.es

8. Voetbalstadion van Sevilla

Een voetbalstadion bezoeken vinden veel kinderen ook leuk en een wedstrijd bezoeken is natuurlijk helemaal top. Doordat Sevilla 2 goede voetbalclubs heeft, namelijk Sevilla FC (primera division, www.sevillafc.es) en Real Betis (segunda division, www.realbetisbalompie.es) kun je hier elk weekend wel een voetbalwedstrijd bezoeken. Meestal zijn er op de dag van de wedstrijd bij het stadion nog wel kaarten beschikbaar. Ook kunnen wij meestal tegen een kleine vergoeding kaarten voor jullie laten regelen.

9. Parque Maria Luisa

Ook erg leuk met kinderen is het grote Parque Maria Luisa, het belangrijkste en grootste groengebied van Sevilla. Fonteinen, bloemen en koele lanen maken dit park tot een verfrissende afwisseling van de stad. In dit park ligt ook het Plaza de Espana met zijn fonteinen en indrukwekkende zuilen.

Plaats een reactie