belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Rondreis naar Florida maken? hier moet je op letten!

Ook al ben je er nog nooit geweest, je hebt toch een bepaald beeld bij Florida. Je voelt de zon al schijnen en de snelle auto’s en boten van “Miami Vice” racen al door je hoofd. Je ziet Mickey Mouse en alle andere Disney figuren al vrolijk rond dartelen. Florida is veelzijdiger dan je denkt met haar onverwachte rijkdom aan natuurparken en cultuur. Je kan er dan ook een heerlijke vakantie doorbrengen. Maar het is natuurlijk wel iets anders dan een “gewone” vakantie naar Griekenland of Italië.

En één ding weet je zeker, je kinderen zullen het fantastisch vinden: strand, heerlijk warm zeewater, mooie schelpen, alligators, wasberen, snorkelen en niet te vergeten Disney. Wat wil je als kind nog meer? En qua gezondheid en hygiene hoef je je als ouders totaal geen zorgen te maken, want dat is in Amerika prima geregeld.

Is Amerika een kindvriendelijke bestemming?

Amerika is een zeer kindvriendelijk land. De meeste restaurants zijn ook ingesteld op kinderen. De meeste hebben een kindermenu voor zeer schappelijke prijzen. Ook hebben ze vaak een ‘kiddie cup’ een leuke plastic beker met een deksel en een rietje waar allerlei leuke dieren of plaatjes op staan. Meestal hebben ze ook iets om te doen voor de kinderen aan tafel, van een tekening met waskrijtjes tot puzzels. Je krijgt ook regelmatig te horen: what a lovely family you have. Je zult merken dat Amerikanen gek zijn op families en als je kinderen blond zijn dan trekken ze nog meer aandacht (wel op een positieve manier).

Je hoeft je in Amerika ook geen zorgen te maken dat ze een buikvirus krijgen van het eten. De hygiëne van het eten is helemaal prima. Het enige waar je tegen aan zult lopen is dat veel kindermenuutjes niet al te gezond zijn: veel hamburgers etc. Wel hebben ze vaak wat vis (ook wel vaak gefrituurd) en als je wilt kan je ook gewoon om broccoli of zo vragen.

Hoe zit met met medische zorg en hygiëne?

De medische zorg in Amerika is westers en van een goed niveau. Wat belangrijk is om te weten is dat je naast je gewone ziektekosten verzekering ook een reisverzekering moet hebben inclusief medische dekking. Je normale ziektekosten verzekering vergoedt namelijk hetgeen het zou kosten als je in Nederland in het ziekenhuis terecht zou komen. In Amerika kost wellicht een bezoek of een behandeling meer dan in Nederland. Daar heb je dan je reisverzekering medische dekking voor. Zij betalen alles wat extra is tov. Nederland.

Waar moet je op letten als je naar Florida gaat?

  1. Allereerst is er natuurlijk een 6 uur tijd verschil. De beste manier om hier mee om te gaan is om ze te laten proberen een uurtje te laten slapen in het vliegtuig zodat ze het ’s avonds lang volhouden. Als je Nederlandse tijd 12 uur ’s nachts naar bed brengt, lokale tijd 6 uur ’s avonds dan heb je kans dat ze al vrij snel in het goede ritme zitten. Mij verbaast het iedere keer weer opnieuw hoe flexibel kinderen zijn en hoe snel ze zich aanpassen.
  2. Denk om zonnebescherming! In Florida de Sunshine state van Amerika schijnt de zon er vaak lustig op los en kan het lekker warm zijn. (Dat is ook vaak de reden waarom je er ook naar toe gaat, toch? ). Let er op dat je je kinderen goed beschermt tegen de zon en ook voldoende water laat drinken. Zorg ook voor goede zonnebrillen, petjes en UV filter kleding. Haal ze ook in het midden van de dag even uit de zon. Even een persoonlijke ervaring: mijn middelste zoontje kan gewoon minder goed tegen de zon dan m’n andere kinderen. Na de eerste ochtend op Miami beach zag ik hem zo rood als een kreeft worden ondanks de zonnebrand (van 30+). Ik ben ik snel op zoek gegaan naar een UV shirt voor hem. Gelukkig snel gevonden, voor hem echt de uitvinding van de vakantie. Hij wilde het alle dagen aan en hij had toch maar mooi een cadeautje gekregen en de anderen niet !
  3. Zorg voor vertier onderweg voor de kids. Om van de ene plaats naar de andere plaats te reizen ben je gauw toch wel 3 of 4 uur bezig. Je moet voor jezelf bepalen of het handig is een dvd spelertje met 2 schermpjes of een Tablet mee te nemen vanuit Nederland. Soms vinden kinderen het toch lang duren en is het handig als ze een filmpje kunnen kijken. In Amerika hebben ze een ander systeem dus als je dit handig lijkt dan moet je deze vanuit Nederland meenemen.
  4. Wij raden je ten zeerste aan om een GPS te nemen. In Amerika geven ze op een andere en minder duidelijke manier aan waar je heen moet. Zonder GPS ben je veel tijd kwijt met zoeken en raak je regelmatig de weg kwijt. Check wel even als je een GPS neemt of de instellingen juist staan zoals bv snelste weg of wat je wel of niet wilt uitschakelen. Bv wil je via de snelweg dan moet je dit even checken. Het komt wel eens voor dat mensen een GPS hebben en niet de instellingen checken en dat ie ingesteld staat op : vermijd de tolweg. Dit betekent dat hij je continue via andere wegen laat rijden en waardoor je er langer over doet. Het kan ook handig zijn om Google Maps kaarten in Nederland alvast te downloaden zodat je deze offline kunt gebruiken in de VS.
  5. Voldoende benzine. Zorg er altijd voor dat je minimaal een kwart tank hebt. In de meeste gevallen zijn er overal tankstations. Echter op sommige plekken moet je zo 50 mile rijden tot de volgende tankstation en dan wil je niet zonder benzine zitten.
  6. Credit card. Om een auto te kunnen huren MOET je een credit card hebben. Als je er geen hebt zorg er dan voor dat je hem op tijd aanvraagt. Amerika is echt een creditcard land. Je kan echt overal betalen met creditcard: van supermarkt tot benzinestation. In de meeste supermarkt kan je ook gewoon betalen met je pinpas. Haal gewoon je pas door de houder en geef aan debet card. Vervolgens werkt het vanzelf.
  7. ESTA formulier verplicht. Voor alle verblijven in Amerika ben je verplicht om een Esta aanvraag te doen. Dit moet minimaal 7 dagen voor vertrek.
  8. Kinderen van alle leeftijden (incl baby’s) MOETEN een eigen paspoort hebben, het is niet voldoende als je kinderen bij jouw in het paspoort zijn bijgeschreven. Zorg ervoor dat je dit ruim op tijd regelt. Ga er niet vanuit dat je het toch wel kunt regelen op Schiphol. De Amerikaanse beveiliging laat u op Schiphol niet vertrekken
  9. Autohuur: Kies een betrouwbare verhuurder met transparatnte voorwaarden. Een goed bedrijf hiervoor is bijvoorbeeld Sunny Cars. U heeft geen eigen risico wat u bij de meeste anderen auto partijen wel heeft en ze hebben ook glas/ banden en bodem schaden. Wel moet u aan hun voorwaarden voldoen hetgeen er in het algemeen op neer komt dat u niet op onverharde wegen rijdt en zich houdt aan de verkeersregels en dat u geen waardevolle spullen in de auto laat liggen.

Extra tips om op te letten bij het huren van een auto

Bij het ophalen van de auto zal de baliemedewerker van het verhuurbedrijf proberen u allerlei extra verzekeringen te verkopen (zij worden hier op afgerekend). Ook wordt u vaak een upgrade naar een hogere auto aangeboden. Deze opties zijn vrijwillig maar niet noodzakelijk omdat alle benodigde verzekeringen al bij uw all-inclusive huursom zijn inbegrepen! Zie ook deze 10 Tips voor het huren van een auto in Amerika.

Als u een van de opties neemt moet u ter acceptatie hiervan een extra paraaf op de huurovereenkomst zetten. Let dus goed op waar u voor tekent. Als u om een of andere reden toch niet tevreden bent met de optie die u extra heeft gekocht dan kunt u die binnen 1 uur na ophalen bij elk Alamo kantoor tegen een volledige terugbetaling van die optie. Doet u dit niet, dan worden de extra kosten op uw creditcard geïnd. Reclamaties achteraf worden niet gehonoreerd, u hebt immers het lokale huurcontract inclusief extra opties getekend. Voor het meekrijgen van een auto heeft u nodig een geldig rijbewijs een geldig creditcard nodig. Zorg ervoor da de auto geboekt wordt op de naam met een geldig rijbewijs en geldige creditcard.

Plaats een reactie