belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Top 8 tips voor Parijs met kinderen

Een stedentrip naar Parijs met kinderen is zeer de moeite waard! Samen met je kinderen de Eiffeltoren bewonderen, of varen op de Seine of het museum National d’Histoire Naturelle bezoeken waar allemaal olifanten, tijgers en andere dieren zijn opgezet of heerlijk een middag doorbrengen in een van de vele parken die Parijs heeft. De hoofdstad van Frankrijk heeft zoveel te bieden, zowel voor jong en oud! In deze blog vind je de 8 leukste tips voor gezinnen met kids in Parijs!

1. De Eiffeltoren beklimmen in combinatie met Parc Champ de Mars.

Het bekendste symbool van Parijs is voor kinderen een prachtig bouwwerk. Loop ernaartoe vanuit het metrostation achter het Palais de Chaillot om naar de Esplanade en kijk dan naar links voor een verrassend zicht op de Eiffeltoren. Je kunt met de trap of de lift naar de 1e of 2e etage, naar de 3e etage alleen met de lift. Aan de voet van de Eiffeltoren bevind zich Parc Champ de Mars, daar kan je heerlijk picknicken of een balletje trappen. Er zijn drie speeltuinen. In het midden op de avenue Anatole France is een zandbak, een draaimolen en een caf?, en hier is ook de start voor ponyritjes. In het zuidwesten, all?e Pierre Loti: grotere speeltuin met klimrekken en glijbanen. In het zuidoosten: een kleine speeltuin voor peuters.

2. Centre Georges Pompidou (museum van moderne kunst)

In een kleurrijk gebouw bevindt zich het Museum van moderne kunst. Aan de buitenkant zijn allemaal buizen en pijpen in verschillende felle kleuren aan de buitenkant. De groene buizen zijn voor water, de blauwe voor lucht, de gele voor elektriciteit en de rode voor roltrappen en liften. Op de begane grond is de Galerie des Enfants, met exposities die speciaal voor kinderen zijn samengesteld. De roltrap is een aanrader voor tieners (tot 13 jaar moeten ze de lift nemen). Buiten aan de rechterkant van het museum (place Stravinsky) is een vijver met de kleurrijke Strawinsky-fontein van Niki de Saint-Phalle en Jean Tingueley, een leuke plek om even te zitten. Op het plein voor het gebouw (place Georges Pompidou) is het altijd druk en er zijn vaak optredens van straatartiesten.

3. Museum National d’Histoire Naturelle

Als je kinderen van dieren houden dan is dit een leuk museum om naar toe te gaan. De top attractie voor kinderen is de Grande Galerie de l’Evolution over de evolutie van dieren, waar een parade van levensgrote opgezette olifanten, leeuwen, tijgers, giraffes en nog veel meer beesten staat. Zijn je kinderen ook geintresseerd in uitgestorven dieren zoals dino’s dan is ook zeker de moeite waard om de Galerie de Pal?ontologie te bezoeken waar skeletten van voorwereldlijke dieren (o.a. dinosaurussen) zijn te bewonderen

4. Cite des Sciences et de l’Industrie (wetenschapsmuseum)

Een wetenschapsmuseum dat heel kindvriendelijk is. Bij de kassa kan je een overzicht krijgen van alle tentoonstellingen. Start bij de Explora en kies daarna voor andere attracties (waarvoor je soms weer een kaartje moet kopen). Er zijn allerlei bijzondere dingen die je kunt doen. Zo is er onder andere een onderzeeër (de Argonaute) waar je in mag, een aquarium en de Explora, waar je piloot kunt zijn in een vliegtuig. Ook kunnen binnen in een camera kijken of door het menselijk lichaam reizen. In de Cite des Enfants op de begane grond wordt wetenschap interactief uitgelegd voor kinderen (2-7 jaar en 5-12 jaar). Je kunt overal in en je mag van alles proberen, maar je mag maar anderhalf uur blijven.

5. Notre Dame

Bij een bezoek aan Parijs mag de beroemdste kerk ter wereld niet missen. De kerk heeft een prachtige buitenkant en een bijzonder indrukwekkend interieur. Je kan net als Quasimodo de toren beklimmen die wel 400 treden heeft. Op deze manier zie veel van het schitterende bouwmerk met al zijn versieringen en waterspuwers. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Eenmaal weer beneden kan aan de achter de kerk je kinderen even de ruimte geven om te spelen. Hier bevind zich namelijk een klein park met een zandbak en wat bankjes.

6. Bezoek een van de vele parken in Parijs

Parijs heeft bijzonder veel parken. In deze parken bevinden zich meestal speelplaatsen waar je rustig een middag door kan brengen. Ook kan je ervoor kiezen om na een bezoek van een museum even een park aan te doen waar kinderen weer even hun energie kwijt kunnen. Hieronder een paar parken die de moeite waard zijn: Bois de Boulogne ( immens groot park van bootje varen tot kinderboerderij) 16e arrondissement, metro Porte Maillot Jardin du Luxembourg (van schommels, glijbanen tot skelteren) 6e arrondissement, metro Luxembourg (RER) of Odeon Jardin des Plantes (In dit park is een dierentuin met meest kleine dieren, de Ménagerie, geschikt voor wat jongere kinderen. Er zijn o.a. apen, struisvogels, flamingo’s en een panda. Voor de allerkleinsten zijn er boerderijdieren die ze mogen aaien.) 5e arrondissement, metro Jussieu of Gare d’Austerlitz Jardin des Tuileries (speeltuin, trampolines, je kunt er een klein zeilbootje huren of een ritje maken op een pony (niet gratis). Voor oudere kinderen is een toer rond de 200 standbeelden in het park een aanrader. 1e arrondissement, metro Tuileries Bois de Vincennes (van kinderboerderij tot vlindertuin) 12e arrondissement, metro Chateau de Vincennes Parc de la Villette (hier bevinden zich verschillende speeltuinen met hoogte punt een glijbaan in de vorm van een draak, maar ook windmolens die je zelf kunt bedienen door te trappen)) 19e arrondissement, metro Porte de Pantin

7. Fietsen, skaten, wandelen.

Willen de kids hun energie kwijt dan kan je natuurlijk altijd gaan skaten (voor de oudere kinderen) of gaan fietsen. In het weekend worden verschillende autowegen en wijken voor het verkeer afgesloten: langs de Seine, in de Marais en langs het Canal Saint-Martin. Maar ook het Bois de Boulogne en het Bois de Vincennes zijn echte fiets- en wandelparken, ook door de week. Op Paris Respire zie je welke wijken autovrij zijn in het weekend.

8. Paris Plages in de zomermaanden

In juli en augustus is er Paris Plages, hetgeen zowel volwassenen als kinderen heerlijk vinden. Je kan aan het strand liggen, de kinderen kunnen in de zandbak spelen, spelletjes doen, pootje baden in ondiepe badjes, springen op een trampoline of varen in een roeiboten. Bij warm weer staan op diverse plekken sproeiers die verkoeling brengen. Er zijn op een paar plaatsen cabines waar je je baby kunt verschonen, inclusief flessenwarmers. In het water van de Seine is zwemmen verboden. In de winter (ongeveer van december t/m februari) is er bij het plein voor het hotel de Ville (4e arrondisement, metro Hotel de Ville) een schaatsbaan. Er is een sleebaan voor kinderen onder de 12 jaar (met sleetjes), schaatsten zijn te huur voor 5 Euro, en voor de kleintjes zijn er schaatsen met dubbele ijzers die gratis zijn. Er is een specifieke kinderbaan tot 6 jaar.

Plaats een reactie