belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Wat te doen in Madrid met kinderen? Onze 7 tips!

Spanjaarden staan bekend om het kunnen genieten van het leven, in Madrid is dit niet anders. De Madrilenen zijn vrolijk, spontaan, tolerant en gastvrij en houden van feesten. Maar wat zijn nou leuke dingen om te doen tijdens een citytrip in Madrid? In deze blog delen wij 7 leuke tips die met name ook erg leuk zijn om te doen met je kinderen!

1. Parque el Retiro

  Het Retiro Park is het grootste park van Madrid en het bevindt zich ten oosten van het centrum van Madrid, dicht bij het Prado museum en is sinds 1869 opengesteld voor het publiek. In het park zijn verschillende kleine paleisjes, maar ook heel veel plekjes om te voetballen, verstoppertje te spelen, etc. De belangrijkste plek in het park is echter het meer met een grote zuilengalerij in de vorm van een halve maan met een standbeeld van Koning Alfons XII. Hier kun je zalig even tot rust komen, de vissen brood geven of een roeiboot huren om het meer onveilig te maken. Ook veel Madrilenen zelf doen dit volop. Dit is ook voor straatmuzikanten, portretschilders en waarzeggers de belangrijkste plek om het publiek te vermaken

  2. Bezoek een wedstrijd van Real Madrid & Atletico Madrid

  Madrid huisvest de meest succesvolle voetbalclub uit de historie van het Europese voetbal: Real Madrid heeft 9 keer de Europa Cup 1 / Champions League gewonnen, vaker dan welke club ook in Europa. Real Madrid is ook de club met de meeste omzet, hetgeen met name komt door de succesvolle merchandising van spelers als Cristiano Ronaldo. Real Madrid speelt in het Estadio Santiago Bernabéu, waar meer dan 80.000 toeschouwers in kunnen.

  Atletico Madrid is het kleinere broertje van Real Madrid, hoewel ze in 2010 nog de Uefa Cup hebben gewonnen. Ook is Atletico Madrid de enige club die ooit wel de Wereldbeker heeft gewonnen, maar nooit de Champions League en zijn ze 9 keer landskampioen geweest. Atletico Madrid speelt zijn wedstrijden in het kleinere Estadio Vicente Calderón (55.000 toeschouwers). Ook als er geen wedstrijd is, is het al een belevenis om de stadions te bezoeken.

  3. Plaza Mayor

  Het Plaza Mayor is een groot en typisch Spaans plein. Het plein is gebouwd door Christenen in de 12e eeuw en is volledig omringd door appartementen boven een zuilengalerij. Momenteel telt het plein vele restaurants, kroegjes en winkeltjes, maar de kinderen zullen met name letten op de vele straatartiesten die zich elke dag op het Plaza Mayor bevinden en hier hun vaak op kinderen gerichte kunstjes doen.

  4. Prado

  Het Museo del Prado is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld en de collectie omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw. Het museum heeft 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles en zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunst van onder andere Goya, Rembrandt, Rubens El Greco en Velazquez. Er zijn ongeveer 700 beelden. Veel te veel dus om allemaal te zien, laat staan met kinderen. Bepaal dan ook van te voren wat je wilt zien en ga daar rechtstreeks op af. Aangezien het El Retiro park direct om de hoek is, kunnen de kinderen zich na afloop hier nog even uitleven onder het genot van een ijsje.

  5. Koninklijk Paleis ofwel Palacio Real

  Het Koninklijk Paleis in Madrid dateert uit de 9e eeuw. Het was in die tijd een fort dat was gebouwd door het Islamitisch koninkrijk van Toledo. Na een brand is het paleis in 1755 geheel uit steen opnieuw gebouwd. De architect was Sachetti. Het paleis is één van de grootste van Europa en de tuin is een fraai voorbeeld van Engelse landschapsarchitectuur. Hoewel het paleis nog deels in gebruik is, zijn grote delen opengesteld voor het publiek en kinderen kunnen zich hier echt als Prins en Prinses voelen.

  6. Plaza de Toros de Las Ventas

  Madrid heeft de grootste stierenvechtarena van Spanje, genaamd “Plaza de Toros de Las Ventas”. De arena werd geopend in 1931 en er kunnen 25.000 toeschouwers een stierengevecht in bijwonen. Het stierenvecht seizoen begint in maart en eindigt in oktober. Vanaf maart tot juni, de zogenaamde “San Isidro periode” van Madrid, zijn er elke dag stierengevechten en de rest van het seizoen alleen op zondag. Mocht u willen, dan is het mogelijk om een Stierengevecht mee te maken. Meestal kun je op de dag zelf nog wel kaartjes kopen aan de taquilas bij de Plaza de Toros. Leg wel van te voren goed uit aan je kinderen wat er gaat gebeuren, want het gaat er meestal bloederig aan toe. Ook is er in het gebouw een museum gevestigd over het stierenvechten. Tegenwoordig wordt de arena ook gebruikt voor andere evenementen zoals muziekconcerten. Andere beroemde steden rondom stierenvechten zijn Malaga en Huelva.

  7. Atocha trein station

  Het Atocha trein station is het grootse van Madrid en tevens start en eindpunt van de imposante AVE treinen naar bijvoorbeeld Barcelona, Sevilla en Malaga. Het station werd het eerst geopend in 1851, maar werd in 1891 vervangen door een nieuw gebouw, welke in 1980 zijn moderne uiterlijk kreeg. Hierdoor is het een mooie combinatie geworden van klassiek en modern en in het gebouw bevindt zich onder andere een palmbomen tuin. Op 11 maart 2004 vond in en bij het station Atocha een terroristische aanslag plaats waarbij 191 mensen om het leven kwamen.

  Plaats een reactie